Zgodovina Evrope

History of Europe

© zgodovina.eu

  RAZISKAVE 

JEZIK

  POLITIKA  MEDIJI  SORODNO 

To display this page you need a browser that supports JavaScript.

     
     

Glavna stran

Lublana

Od kod Slovenci

Od kod Avstrijci

Borba za Koroško

Osvobodilna fronta

Državljanska vojna

Latinska imena

Islam v Evropi

 

Slovenska državljanska  vojna  1941 - 47

 

 

 

Tudi Hrvati so bili okupator Slovencev

 

Danes se v Sloveniji premalo poudarja, da so bili okupatorji Slovenije štirje: Italija, Nemčija+Avstrija, Madžarska in hrvaška NDH. Od teh so žal le Nemci odgovarjali za svoja dejanja. V Italiji in Avstriji bivši fašisti in nacisti celo nemoteno delujejo proti Slovencem. Slovenski politiki pa ne znajo ali si ne upajo zadeve prenesti na mednarodno raven, pač pa čakajo desetletja na boljše čase. Ves ta čas pa je Slovencem v zamejstvu vse prej kot naklonjen. Pri tem tudi Hrvaška ni izjema.

 

  
     
  

Hrvati, četrti okupator Slovenije

Hrvati, četrti okupator Slovenije 1941-45

  
     
     
     
  

NOB je v osnovi pozitivno gibanje

 

Kar se NOB (narodno osvobodilne borbe) tiče pa še vedno močno pogrešamo resnico, saj se kar naprej manipulira s tem vprašanjem. Sama NOB je v osnovi zelo pozitivno gibanje. Ker pa je bila prežeta s komunizmom je zadeva mnogo bolj kompleksna, kot bi to nekateri želeli. NOB je imela dva obraza. Enega za javnost in enega v ozadju za komunistično partijo (KP), ki je imela čisto določene sebične interese, prinešene iz sovjetsko-komunistične Rusije. KP je kot parazit izrabilia NOB, saj je bila nujna za njeno preživetje. Da je temu res tako kaže tudi organizacija TIGR, ki že od leta 1922 vodila NOB za Primorsko, pa v njej komunisti niso želeli delovati. Ali to pomeni, da jim je bilo za osvoboditev primorskih Slovencev malo mar? Edino kar jih je zanimalo je bil prevzem oblasti v organizaciji TIGR. Kot vemo so komunisti NOB TIGR-ovcev pozneje kompromitirali in izločili na rob. Kdor deluje čisto in pošteno, pa mu je v življenskem interesu, da deluje transparentno.

 

 

  
     
  

Zločinski model prenešen iz Rusije

 

KP ni bilo pogodu, da kdo razmišlja s svojo glavo in da mu ideja komunizma ni blizu, zato so začeli pobijati tudi čisto nevtralne ljudi. Pravičnost ni bila prioriteta, pač pa odmevnost akcije, ki je pustila pečat na območju delovanja. Tako jih je včasih skupil povsem nedolžen človek, ki se je v nepravem času znašel na nepravem mestu, saj so ga komunisti le "porabili" za dosego svojega trenutnega cilja.

 

Dogajalo se je, da so komunisti izvedli kako akcijo v kateri so pobili par fašistov, čeprav so vedeli, da bodo sledile povračilne akcije. Povračilne akcije pa so bile streljanje nedolžnega prebivalstva, ne pa partizanov. Nemalokrat so komunisti namenoma kar pustili, da so fašisti talce pobili, čeprav bi to z manjšo akcijo lahko preprečili. S pobijanjem talcev pa so okupatorji nehote izvrševali cilje komunistov, to pa je bilo množično sejanje razdora in povzročanje groze in odpora med ljudmi. Komunisti so se tako oprali vsake krivde, dosegli pa so, da so ljudje prestopali v partizane za NOB proti fašistom, nevede pa so se borili za ruski komunizem v Sloveniji, kar je bil pa cilj naših komunistov in komunistične internacionale.

 

Tak sistem delovanja je kopija ruskega taktičnega boja, kjer je bil človek povsem brez vrednosti. Človek mrtev ali živ, saj je vseeno, je veljal le toliko, kolikor je koristil za "futer" rastoči komunistični pošasti. Poboji, ki jih je vršila KP preko NOB leta 1942 po slovenskih krajih je rodilo samoorganiziranje in odpor, ki je pozneje preraslo v Domobranstvo. Torej je NOB ali pravilneje KP s svojim zločinskim delovanjem povzročila razkol naroda, ki še danes traja.

 

 

  
     
  

TITO s povojnimi poboji le zadovoljil svoje interese

 

Povojni poboji so brez dvoma zločinsko dejanje brez primere. Slovenskemu narod so komunisti naredili nedvomno mnogo več škode kot pa okupacija fašistov. Pri pobojih pa je potrebno vedeti tudi to, da je šlo za čisto praktične poteze Tita, Kardelja, Kidriča, Mačka in drugih komunistov. S poboji so se znebili političnih nasprotnikov, poleg tega pa so po vojni umorili tudi mnogo premožnih ljudi, tudi takih, ki so se zavzeto po svojih močeh borili za partizane in NOB. Paradoksalno pa je, da so se lastništva, proti kateremu so se borili, pozneje polastili sami. Predvsem na lokalni ravni, pa je bilo mnogo primerov poravnavanja osebnih zamer in medsosedskih sporov, ki so jih nekateri nezreli in celo neuravnovešeni ljudje reševali s poboji.

 

 

  
  Kako je Tito izrabil Slovence za Jugoslovane in za preživetje svoje diktature?  
     
  
menjava slovenskih ozemel: koroška v zameno za protikomuniste, istra v zameno za beneško slovenijo 

Tito je Koroško v trgovini z belim blagom prodal Germanom (1) za vrnitev vojakov in njihovih družin, ki so se bojevali na napačni strani, da bi jih v krvavem besu za večno utišal (2).

 

V Italiji je ostalo okrog 140.000 Slovencev (3), v zameno pa smo dobili Istro (4). Toda našo slovensko "odškodnino" so si komunisti razdelili tako, da smo Slovenci dobili le drobec Istre, Hrvati, katerih najvišji predstavnik je bil tovariš Tito, pa 97%.

  
     
     
     
  

Komunisti izigrali NOB

 

NOB torej ne gre gledati le enostransko. Sam po sebi je izjemno pozitivno dejanje. Po drugi strani pa je treba razumeti, da je kot gostitelj komunističnega parazita služil predvsem komunistični partiji, kar se je lahko v polni meri pokazalo šele po vojni, ko so komunisti tudi dejansko prevzeli polno oblast, ogromno večino partizanov, ki so s poštenimi nameni sodelovali v NOB pa izigrali.

  
     
  

9.5.2006

  
     
     
     
     
  © zgodovina.eu  -  kopiranje vsebine brez dovolenja je prepovedana  
  Stran je bila nazadnje spremenjena 31.10.2013  
     
     
  

nazaj